voorwie_psychotherapie_gelderlandJongeren vanaf 12 jaar
Aanhoudende angsten, verlegenheid, onzekerheid, onverwerkt verdriet, agressie, identiteitsproblemen, losmakingsproblemen: op verschillende manieren en door verschillende oorzaken kan een jongere vastlopen. Dit kan leiden tot problemen als nervositeit, eetproblemen, slaapproblemen, sterk claimend of juist teruggetrokken gedrag, ruzie zoeken, somberheid, angsten en piekeren. De problemen hebben hun weerslag op het gezin, de sociale omgang of op school/opleiding. De kans bestaat dat de jongere vastloopt in haar/zijn ontwikkeling.
Soms is er een duidelijke aanleiding voor de problemen: echtscheiding, verlies van een dierbaar persoon, gezinsproblematiek, gepest worden, trauma’s door fysiek of seksueel geweld. Een andere oorzaak kan liggen de overgang naar een nieuwe levensfase zoals bijvoorbeeld de pubertijd of adolescentie. Omdat er altijd sprake is van een wisselwerking met de omgeving kan het betrekken van ouders bij de behandeling belangrijk zijn.

De behandeling van jongeren wordt verzorgd door Corinne de Miranda en vindt plaats binnen de SGGZ (Specialistische Geestelijke Gezondheidzorg) Er is een contract met de Gemeente FoodValley  (Ede en omstreken.)

Volwassenen
Als u vastloopt in uw werk, in uw relatie, op sociaal vlak of in uzelf kunt u hierdoor klachten ontwikkelen. De meeste mensen gaan in eerste instantie in hun vertrouwde omgeving te rade. Als dat echter onvoldoende is kan begeleiding door een deskundige onafhankelijke uitkomst bieden.
In de therapeutische behandeling gaan we samen op zoek naar een manier waarop u weer voldoende vertrouwen krijgt in uw eigen kunnen. Uiteraard is het verminderen van uw klachten hierbij een van de doelstellingen. Er is ruimte voor het verkrijgen van inzicht, ontdekken van herhalende gedragspatronen en het verwerken van nare ervaringen. Ook voor problemen veroorzaakt door hoogbegaafdheid kunt u terecht bij PDP Ede. Hoogbegaafdheid is weliswaar geen stoornis maar kan wel aanleiding geven tot klachten.
Het is mogelijk om uw partner te betrekken bij de therapie.